Een van de meest gebruikte delen van het lichaam zijn toch wel de handen. Naast dat je ze gedurende de dag voor verschillende dingen gebruikt, waardoor ze met veel oppervlakken, mensen en bacteriën in aanmerking komen, zijn de handen toch ook wel het visiteplaatje van je lichaam. Belangrijk dus om ze goed te verzorgen en daar kun je vast een aantal tips bij gebruiken.

© Pexels.com

1. Houd je handen schoon

Het klinkt misschien als een open deur, maar het schoonhouden van je handen is toch wel het belangrijkste begin. Dit betekent dat je ze regelmatig moet wassen, maar hier zit een kanttekening aan. Je hebt vast wel eens gehoord dat te vaak je handen wassen helemaal niet zo goed is en daar zit een kern van waarheid in. Je handen kunnen hier namelijk van uitdrogen. Dit voelt niet alleen onprettig, maar ziet er ook onsierlijk uit. Bovendien is de kans op wondjes en kloofjes groot, waardoor ook infecties meer kans krijgen. Overdrijf het daarom ook niet en kies voor een neutrale, liefst voedende zeep.

2. Scrubben helpt

Je huid maakt dagelijks nieuwe cellen aan. Om je handen goed te verzorgen, kun je daarom ook gebruik maken van een goede handscrub. Dit is een korrelige substantie die de oude, dode huidcellen eenvoudig verwijdert. Je huid voelt direct zachter aan. Wist je dat scrubben bovendien ook goed is voor de bloedcirculatie?

3. Hydrateren is van belang

Net zoals jij jezelf voedt, is het ook belangrijk om je huid te voeden. Dit kun je door door te hydrateren. Gebruik voor je handen een milde handcrème die je goed in laat trekken. Heb je van jezelf al last van droge handen? Dan is dit helemaal iets wat niet mag ontbreken in het rijtje tips voor een optimale handverzorging.

© Pexels.com

Verzorgde handen zijn jouw visiteplaatje

Nu je een aantal goede tips hebt gekregen over hoe jij jouw handen goed kunt verzorgen, wil je misschien het liefst direct naar de winkel te rennen om een en ander aan te schaffen. Wacht daar heel even mee, voordat je met allerlei potjes en tubbetjes zit die toch niet het gewenste resultaat geven. Bij de aanschaf is het namelijk belangrijk dat je kijkt wat bij jou en je huidtype past. Begrijpelijk is ook als je het prettig vindt dat een crème lekker ruikt, maar besef goed dat middeltjes die te geparfumeerd zijn niet altijd even best zijn voor de huid. Kies liever voor een milde of parfumvrije variant.

Dan de vraag: is duur beter? Daar is het antwoord simpelweg ‘nee’ op. Ook de goedkopere producten zijn doorgaans prima, maar het is wel zo dat niet elke huid hetzelfde is en dus hetzelfde reageert. Er zijn daarnaast zelfs scrubs die tegelijkertijd een hydraterende werking hebben. Je hoeft dus niet van alles wat te kopen, maar hier speelt jouw persoonlijke voorkeur een grote rol bij.