Wil je besparen op je winkelbudget? Er zijn een aantal eenvoudige manieren, waardoor je echt wat minder geld uitgeeft. Wij geven je hier graag wat ideeën en tips voor. Een van de tips is bijvoorbeeld eerst kijken wat je in huis nog kan vinden. Maar ook kleding doorgeven of meer koken met kliekjes zijn tips om te besparen op je winkelbudget.

© Pexels.com

De voorraadkast, diepvries of je garderobekast bekijken en goed organiseren

Zeg eens eerlijk, weet jij precies wat er allemaal in je voorraadkast, diepvries of garderobekast hangt, staat of ligt? Hoe vaak komt het niet voor dat je naar de winkel gaat om iets te kopen, terwijl het nog ergens in huis ligt. In de meeste gevallen weet je er het bestaan niet eens meer van. Dit is eigenlijk heel erg jammer, want hiermee kan je geld besparen op je winkelbudget. Wat je niet hoeft te kopen levert weer een mooie besparing op. Dubbel kopen is ook niet de bedoeling en zonde van het geld.

Is er wat op, moet er iets vervangen worden of heb je gewoon zin om iets te kopen? Loop eerst eens een rondje door het huis. Bekijk je voorraadkast, diepvries, zolder of garderobekast. Wie weet heb je het gewoon nog ergens liggen. Om het overzichtelijker te maken kan je de voorraadkast, diepvries en de kledingkasten goed organiseren. Dat je bijna in een oogopslag kan zien wat er allemaal nog is. Dit bespaart tijd en het voorkomt dat je de hele kast moet doorzoeken. Waar je dan hoogstwaarschijnlijk ook niet op zit te wachten, en alsnog naar de winkel rent.

Met restjes kan je ook nog zoveel lekkere dingen maken

We zijn snel geneigd om te veel te kopen, waardoor we ook veel etenswaren weggooien. Die paar droog geworden boterhammen en die halve verlepte kropsla verdwijnen daardoor vaak in de gft bak. Dit is eigenlijk best zonde en ook helemaal niet nodig. Leer jezelf wat lekkere recepten aan die je kan maken met de restjes die er nog liggen. Die paar droge boterhammen kan je nog prima gebruiken om bijvoorbeeld croutons van te maken voor in de soep of om er wentelteefjes van te bakken.

© Pexels.com

Je kan hier echt wat geld mee besparen op je winkelbudget. Door veel meer met de restjes te doen hoef je ook minder aan te schaffen. Het is overigens altijd goed om kritisch te kijken naar wat je koopt en hoeveel er daadwerkelijk van op gaat. Je zal zien dat je dan toch nog altijd te veel koopt.

Kleding en schoenen doorschuiven of een tweede kans geven

Kleding en schoenen nemen vaak een flinke hap uit het hele winkelbudget. Je kan hierop besparen door kleding en schoenen over te nemen een tweede kans te geven. Denk bijvoorbeeld aan familie en vrienden waar je mee kan ruilen of het van kan overnemen. Als je nu enkel en alleen nog maar kijkt wat dit voor effect heeft met kinderkleding. Dan kan je hiermee echt wel wat besparen op het winkelbudget. Doorgaans verslijt en dragen kinderen kleding niet zo lang, omdat ze nog volop in de groei zijn. Deze kleding doorschuiven en nog een tweede kans geven is daarom geen slecht idee en het levert een flinke besparing op. Met deze tips en ideeën hopen we je wat inspiratie te geven over hoe je kan besparen op je winkelbudget.