Je vindt het belangrijk om jezelf goed te verzorgen. Daarom besteed je veel aandacht aan je persoonlijke verzorging en kies je je kleding altijd zorgvuldig.
Bij een goed verzorgd uiterlijk horen ook mooie, gladde benen. Wat je het beste kunt doen om het hele jaar gladde benen te hebben, lees je hier.

© Pexels.com

Voed je huid

Verzorg je benen goed door tijdens het douchen te kiezen voor doucheproducten die je huid verzorgen en voeden. Als je in bad gaat, kies je voor een milde badschuim die je huid niet uitdroogt. Bij een droge huid, is het fijn om badolie te gebruiken. Deze reinigt je huid niet alleen, maar voedt de huid ook.
Na het wassen dep je je huid voorzichtig droog met een handdoek. Deppend je huid droog maken is beter voor je huid dan wrijven. Daarna zijn je benen vaak nog een beetje vochtig. Het ideale moment om bodylotion te gebruiken. Omdat je huid nog niet helemaal droog is, trekt de lotion beter in je huid.

Srubben

Iedere dag ontstaan er nieuwe huidcellen, de oude huidcellen van je bovenste huid sterven af. Je huid kan de oude cellen niet volledig zelfstandig verwijderen. Gebruik daarom twee keer per week een scrub crème om alle dode huidcellen te verwijderen.
Een scrub is een crème die korreltjes bevat. Je kunt het beste kiezen voor een scrub op basis van natuurlijke korreltjes. Dit product is milder voor je huid dan een scrub die kunstmatige korrels bevat. Door te scrubben verwijder je de dode huidcellen van je benen. Dit zorgt voor een glanzende huid. Scrub je benen terwijl je aan het douchen bent. De warmte van het water zorgt ervoor dat je poriën open gaan staan, hierdoor heeft je scrub beurt het meeste effect.

© Pexels.com

Verwijder de haartjes

Na het wassen en scrubben van je benen is het tijd om de haartjes van je benen te verwijderen. Doordat je huid gescrubd is, kun je de haartjes volledig verwijderen.
Je kunt je benen scheren, epileren, harsen of zelfs laten laseren.
Als je je benen scheert met een scheermesje raden we je aan om ook scheergel te gebruiken, dit is beter voor je huid. Met een scheermesje verwijder je de haartjes snel en pijnloos. Het nadeel is dat je snel weer stoppeltjes hebt.
Epileren kun je ook eenvoudig zelf thuis doen. Door te epileren blijven je haartjes langer weg. Helaas kan epileren best pijnlijk zijn, zeker als je er nog niet zoveel ervaring mee hebt.
Een ander alternatief is om je benen te harsen. Dit kun je het beste door een schoonheidsspecialiste laten doen. De haartjes blijven lang weg en als ze terug komen, zijn ze dunner. Maar net als bij epileren moet je tijdens het harsen ook even op de tanden bijten.
Een van de nieuwste technieken is laseren. Na een aantal behandelingen blijven de haartjes weg. Wel even sparen, want laserbehandelingen zijn niet goedkoop.

We hopen dat je met onze tips het hele jaar kunt genieten van mooie, gladde benen.