Hoewel je misschien nooit een perfect gladde huid onder je oksels krijgt, zijn er manieren om je huid het beste te verzorgen. Zo blijven je oksels mooi en fris. In dit artikel delen we tips voor okselverzorging en zetten we de verschillende ontharingsmanieren voor je op een rij.

© Pexels.com

Scrubben

Het is belangrijk om je huid goed voor te bereiden voordat je je oksels gaat ontharen. Gebruik een zachte scrub die vastzittende haren losmaakt, dode huidcellen verwijdert en de huid zacht maakt. Maak je oksels nat en masseer in cirkelvormige bewegingen de scrub op de huid. Sla deze stap niet over, want zo voorkom je ingegroeide haartjes en scheerbultjes.

Ontharen

Na het voorbereidingen van de huid op ontharing, is het nu hét moment om de oksels glad te maken. Hieronder worden een aantal veelvoorkomende manieren beschreven:

Scheren: de meest gebruikte methode van ontharen, waarbij zichtbare haren worden verwijderd met een mes of apparaat en scheerschuim. Je oksels blijven 1-2 dagen glad terwijl de stoppels teruggroeien. Vervang het scheermes regelmatig, aangezien een bot mes snijwonden of ingegroeide haartjes kan veroorzaken.
Ontharingscrème of -spray: een speciaal product waarmee je het haar na het aanbrengen kunt afschrapen. Net als bij scheren verwijder je alleen zichtbare haartjes: de haarwortel blijft intact, waardoor je 1 tot 2 dagen kunt genieten van een zacht resultaat.
Hars of wax: hiermee wordt de haarwortel volledig van de huid verwijderd, waardoor de haartjes gedurende 3-8 weken wegblijven. Deze methode is niet geheel pijnloos: een plakstrip wordt onder de oksels bevestigd en in één snelle beweging verwijderd.
Epileren: vaak gedaan met een hulpmiddel dat het haar grijpt en bij de wortel uit de huid trekt. Het duurt gemiddeld 3 tot 4 weken voordat de haren weer verschijnen.
Laser: hier wordt ongewenste haargroei behandeld met een laserstraal. Het haarzakje wordt vernietigd, waardoor het geen nieuw haar meer kan vormen.

© Pexels.com

Hydrateren

Zijn je oksels erg droog na het ontharen? Bevochtig ze eventueel met een vochtinbrengende bodycrème die volledig intrekt. Om irritatie te voorkomen, is het beter om een ​​ongeparfumeerde versie te kiezen.

Oksels zijn misschien wel het meest vergeten deel van de huid. Het is echter niet moeilijk om ze goed te verzorgen en mooi te krijgen of te houden. Het begint met een zachte reiniging en verzorging. Douche met een alcohol- en geurvrije douchegel die de okselhuid optimaal verzorgt. Door daarna te scrubben verwijder je de dode huidcellen van de oksels, waardoor ze prachtig glad en zacht worden.

Kies als het aankomt op deodorant dan voor een natuurlijke variant. Natuurlijke deodorants bevatten namelijk milde, vochtabsorberende ingrediënten zoals talk, bakpoeder en maizena. Over het algemeen zijn mooie oksels gladde oksels. Okselhaar kun je op verschillende manieren verwijderen: scheren, harsen, ontharingscrème of laseren. Elke methode heeft zijn voor- en nadelen. Weet wel dat haartjes het langst weg blijven bij harsen of epileren.