Winkelen is leuk, maar het kan ook een behoorlijke aanslag zijn op je budget. Wat kan je doen om goedkoper te winkelen? We geven je hieronder 3 tips. Denk bijvoorbeeld aan winkelen in de uitverkoop of het nog even wachten met aanschaffen.

© Pexels.com

Tip 1: De uitverkoop maakt het een stuk goedkoper

Afgeprijsde items of kleding met bijvoorbeeld 30 % korting. De uitverkoop is het moment om iets te kopen waar je echt flink op kan besparen. Let wel op dat je enkel spullen of kleding te koopt die ook daadwerkelijk nodig zijn. Voor sommige mensen is de uitverkoop een valkuil, en gaan ze echt helemaal los. Bij thuiskomst hebben ze veel meer gekocht dan eigenlijk de bedoeling was. Dan ben je niet echt goedkoper uit.

Het is wellicht een goed idee om vooraf een briefje of een soort lijstje te maken op je telefoon. Met alleen kleding, schoenen of andere artikelen waarvan je zeker weet dat ze nodig zijn, die je in de uitverkoop wil scoren. Vooraf een bepaald budget bepalen helpt ook om niet te veel uit te geven. Wil je goedkoper winkelen dan doe je er goed aan om je aan het lijstje te houden. Dit om te voorkomen dat je met veel meer thuiskomt dan dat eigenlijk de bedoeling was.

Tip 2: Wacht even met aanschaffen

We herkennen het vast allemaal wel. Je loopt in een winkel en je ziet iets staan, liggen of hangen dat je eigenlijk meteen uit het rek wil pakken en meenemen. Om dit soort impulsaankopen te verminderen of wellicht helemaal te voorkomen kan je het volgende doen. Laat het artikel dat je wil kopen staan of hangen in de winkel en ga er thuis eerst nog eens rustig over nadenken.

Stel jezelf de vraag Heb ik het wel echt nodig? Is het antwoord op deze vraag volmondig ja? Dan kan je de volgende dag terug naar de desbetreffende winkel gaan en het artikel alsnog kopen. Als het antwoord nee is, dan weet je dat je het artikel in een impuls had willen kopen. Heb je door dit te doen, toch maar mooi de verleiding weerstaan en ben je op deze manier ook goedkoper uit met winkelen.

© Pexels.com

Tip 3: Kijk altijd of het goedkoper kan

De actuele folders lezen, kijken of er nog ergens een leuke spaar of kortingsactie is, of prijzen vergelijken. Dit zijn allemaal manieren die helpen om goedkoper te kunnen winkelen. Wil je een specifiek product aanschaffen? Bekijk online waar je het artikel voor het minste geld kan aanschaffen. Dit is wellicht even wat meer werk, maar je bent wel goedkoper uit in vergelijking met de aanschaf in de eerste de beste webshop of reguliere winkel die je tegenkomt. Heb je iets nodig? Kijk altijd of het goedkoper kan. Deze 3 tips gaan je helpen om ook goedkoper te winkelen.