Het kwik daalt, de bomen verliezen hun bladeren en op het gras ligt een dun laagje sneeuw, de winter is officieel begonnen. De schaatsen mogen weer uit de kast en de warme chocolademelk is niet aan te slepen. Zit jij het liefst onder een dekentje op de bank voor de open haard of ga je toch liever het winterse weer tegemoet om een leuk uitstapje te maken? Voor de personen die onder de laatste categorie vallen, staan in dit artikel vijf leuke uitjes waarmee jij deze winter gaat doorkomen.

© Pexels.com

Schaatsen

Het liefst wil je natuurlijk schaatsen op natuurijs, mocht dat niet kunnen dan zijn er vele alternatieven te vinden. In Rotterdam kun je bijvoorbeeld schaatsen in een verlichte schaatshal met speciale lichtshow. Maar ook op het Museumplein in Amsterdam en bij het Kurhaus in Scheveningen zijn schaatsbanen te vinden. In Belgische steden zoals Antwerpen en Brussel is het ook mogelijk om te schaatsen in de winter.

Pretpark

Wie aan een pretpark in de winter denkt, denkt toch wel als allereerst aan de Winter Efteling. Dit prachtige pretpark wordt omgetoverd tot een waar winter wonderland. De attracties zijn na zonsondergang verlicht met talloze lichtjes en er is veel winters entertainment. Plopsaland in België is ook een lust voor jouw zintuigen in de winter. Het pretpark is volledig in winter thema en overal zijn kerstbomen en schitterende lichtjes.

© Pexels.com

Kerstmarkt

Ga je liever lekker winkelen en struinen langs alle heerlijk ruikende eettentjes? Kies dan voor een bezoek aan een van de vele kerstmarkten. De kerstmarkt in Leiden is zeker een bezoekje waard. Deze kerstmarkt drijft op de Leidse grachten en wordt omgeven door de prachtige karakteristieke monumentale panden die Leiden rijk is. In het mooie Limburg zijn de kerstmarkten in Maastricht en Valkenburg te vinden. Je kijkt je ogen uit door de vele versieringen en unieke kraampjes. In België zijn de bekende kerstmarkten in Brugge, Brussel en Antwerpen erg mooi. Maar ook in kleinere steden zoals Hasselt, Leuven, Oostende en Durbuy zijn sfeervolle kerstmarkten te vinden. Op de meeste kerstmarkten is het ook mogelijk om te schaatsen, nog een extra leuke activiteit tijdens jouw uitstapje.

Bezoek een kasteel

Hoe overwinterden de bewoners van een kasteel eigenlijk vroeger? Was dat wel zo romantisch als dat het klinkt? Daar kom je achter tijdens een bezoek aan het Winterkasteel in Muiderslot. In een audiotour hoor je verhalen over de winters van vroeger en er worden ouderwetse spelletjes en workshops georganiseerd. Het eeuwenoude Gravensteen in Gent is zeker ook een bezoekje waard. Dit kasteel wordt in de winter helemaal ondergedompeld in een kerst- en wintersfeer.

Een winterse wandeling

Ben je een echte natuurliefhebber? Kies dan voor een heerlijke wandeling door de natuur op een prachtige winterse dag. Dit is natuurlijk het allerleukst wanneer er sneeuw ligt. Kies voor een bezoek aan het strand of bos en sluit af met een warme kop chocolademelk met slagroom.

Waanzinnige winter

Genoeg leuke opties voor jong en oud zoals je hebt kunnen lezen. Het belooft een waanzinnige winter te worden!