Sommige dames (en heren) scheren hun benen graag glad om er goed mee voor de dag te komen. Gladde benen zien er mooi uit.  In de zomermaanden vallen ze het meeste op wanneer je met een korte broek of een rok naar buiten gaat. Daarnaast voelen gladde benen ook vaak wel prettig aan. Hoe krijg je van die mooie benen waar geen haartje meer op te bekennen is? En wat moet je ervoor doen om je benen mooi en glad te houden?

© Pexels.com
  • Gebruik een scherp mes
  • Scheer niet droog
  • Gebruik scheerschuim
  • Een goede verzorging
  • Gebruik een scherp mes

Scheren lukt niet altijd meteen even goed. Je moet het leren, omdat het een vaardigheid is waar je alleen maar handiger in kan worden. Vaak leer je vanuit huis of van je vrienden hoe je moet scheren. Haartjes zullen zeker verdwijnen op de plekken waar je net geschoren hebt, maar een goede verzorging en een juiste scheermethode zijn belangrijk om je huid niet te beschadigen en om het gewenste effect te bereiken. Scheren met een scherp mesje is een belangrijk punt. Een bot scheermesje zorgt voor het beschadigen van de huid. Als je met een bot mesje scheert, is het mogelijk dat je wondjes op de huid krijgt. Vervang je scheermesjes om de vijf tot zeven scheerbeurten. Op die manier heb je altijd een scherp mesje om mee te scheren.

Scheer niet droog

Scheren op een droge huid zorgt ervoor dat je mesjes eerder bot worden. Het scheren met botte mesjes kan de huid weer beschadigen en daarom is het dus beter om niet droog te scheren. Smeer je benen in met een moisturizer, schuim of zeep om de huid (en de haartjes) zachter te maken. Neem rustig de tijd om je benen onder de douche of in bad te scheren.

Gebruik scheerschuim

Scheerschuim is speciaal gemaakt voor de scheerbeurten. Dit betekent dat er rekening gehouden is met de ingrediënten die erin verwerkt zijn. Scheerschuim heeft een zachte werking, waardoor het scheermesje makkelijker over de huid glijdt. Daarnaast heeft het schuim een verzorgende werking voor de huid, waardoor die niet beschadigd raakt. Breng een ruime hoeveelheid schuim aan op de benen en scheer in lange, opwaartste en gelijke stroken om het gewenste effect te behalen.

© Pexels.com

Een goede verzorging

Een goede verzorging is belangrijk om gladde benen te krijgen en om de huid gezond te houden. Wees dan ook lief voor je lichaam en scheer niet te ruw. Druk het scheermesje niet te hard tegen je huid en gebruik de juiste verzorgingsmiddelen. Kies bijvoorbeeld voor scheerschuim van goede kwaliteit en gebruik na het scheren lotions of olie om je benen glad en zacht te maken.

Naast het scheren met een scheermesje, kiest men ook vaak voor een scheerapparaat om mee te scheren. Dit is een goed alternatief, mits je het apparaat goed gebruikt. Kies bij voorkeur voor een scheerapparaat dat waterbestendig is. Dan kun je het makkelijk mee onder de douche of in bad nemen. Zorg daarnaast ook voor verzorgingsmiddelen die je ook zou gebruiken wanneer je met een gewoon scheermesje zou gaan scheren.

Door goed de tijd te nemen voor het scheren van je benen zorg je ervoor dat ze er mooier en gladder uit zullen zien. Verdiep je in de verzorgingsproducten die er te verkrijgen zijn om je benen mooi en verzorgd te houden na het scheren.