Om maar meteen met de deur in huis te vallen: jong blijven gaat je niet lukken. Iedere dag in je leven word je weer een dag ouder. Daar verander je nou eenmaal niets aan. Waar je wel iets aan kunt veranderen, is hoe jong je je voelt en hoe jong je eruit ziet. Dat is waar we het in dit artikel aan de hand van 3 tips over gaan hebben.

© Pexels.com

Beweeg

Beweging is een van de belangrijkste pijlers voor een gezond lichaam. Je kan nog zo gezond eten en goed slapen, maar zonder genoeg beweging zul je je optimale gezondheid nooit bereiken. Mensen zijn gemaakt om te bewegen. Ga maar eens na hoe je je voelt na een hele dag zitten of op de bank liggen. Niet bepaald energiek toch? Zorg dus voor voldoende beweging. Het liefst iedere dag minimaal een uur. Ga bijvoorbeeld een stuk fietsen, wandelen, hardlopen, voetballen of naar de sportschool. Dit gaat je gezondheid en energie een ware boost geven. Dit zorgt er automatisch voor dat je er beter uit gaan zien. Beweging maakt je jonger.

Eet gezond

Naast beweging is ook voeding een van de essentiële pijlers voor een gezond en energiek lichaam. Wanneer jij veel waterrijk fruit en rauwe groenten eet, gaat jouw gezondheid verbeteren en je huid er al snel jonger uitziet. Ook goede vetten dragen bij een aan mooie, jonge huid. Denk aan zalm, avocado en noten. Dit soort vetten staan namelijk aan de basis van de aanmaak van lichaamscellen. Zo ook de cellen in je huid. Eet dus gezond en ervaar hoe je je gaat voelen en hoe je eruit gaat zien.

Slaap

Naast voeding en beweging is ook slaap een van de essentiële factoren van een gezond en jong uitziend lichaam. De hoeveelheid slaap die je nodig hebt, hangt af van je lichaam, leeftijd en geslacht. Voor de meeste mensen is tussen de 7 en 8 uur slaap perfect. Hoeveel slaap je nodig hebt, hangt ook af van de kwaliteit van je slaap. Er zijn 3 goede manieren om je slaap en daarmee je uiterlijk sterk te verbeteren. We zetten ze voor je op een rij.

Vermijd schermen

Ten eerste is het belangrijk om minimaal 2 uur voor het slapen alle schermen en felle lichten te vermijden. Dit soort licht activeert namelijk het hormoon cortisol in je hersenen. Dit zorgt ervoor dat je wakker blijft. Dat is natuurlijk niet fijn wanneer je bijna wil gaan slapen.

© Pexels.com

Slaap in een donkere kamer

Daarnaast is het van belang om in een zo donker mogelijk kamer te slapen. Ieder straaltje licht wat binnenkomt, kan ervoor zorgen dat je minder goed slaapt. Duisternis geeft rust, licht maakt actief. Zorg dus voor een donkere kamer tijdens je slaap.

Zorg voor stilte

Ten derde helpt het om in een zo stil mogelijke ruimte te slapen. Is dit niet mogelijk in jouw situatie? Overweeg dan of slaap oordoppen misschien kunnen bijdragen aan een betere nachtrust.