Ben jij een fanatieke sporter? Maar vind je sporten in de kou en regen vervelend? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om een binnensport uit te oefenen. Er zijn tal van binnensporten waar je deel aan kan nemen. Denk bijvoorbeeld aan teamsporten, zoals volleybal, voetbal of badminton, maar er zijn ook vele binnensporten die je individueel kan uitvoeren. Individuele binnensporten zijn bijvoorbeeld fitness, gewichtheffen of atletiek. Wil je wel eens wat anders proberen dan de standaard sporten? Kijk dan eens naar bowlen, boulderen of tafeltennis. Stuk voor stuk sporten die het uiterste van je vergen op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen zonder dat je nat wordt of last hebt van de kou.

© Pexels.com

Bowlen in teamverband of individueel

Iedereen kent het wel; een potje bowlen met vrienden of familie waarbij gezelligheid belangrijker is dan het winnen van strike. Maar wist je dat bowlen ook een hele serieuze sport is? Door gemiddeld één of twee keer per weet te trainen kan je spel en je vaardigheden verbeteren. Bovendien is er de mogelijkheid om deel te nemen aan competities of toernooien waarbij je met je team tegen andere teams zal strijden. Per competitiespel zal er in tien beurten gespeeld worden om de hoogste punten waarbij een team bestaat uit maximaal zes spelers. Vrouwen en mannen kunnen bij elkaar in een team spelen, maar er zijn ook teams van alleen vrouwen of mannen. Bowlen is dus een zeer leuke sport die je binnen kan uitvoeren op zowel recreatief als competitief niveau.

Gebruik kracht en uithoudingsvermogen met boulderen

Ben jij een durfal en wil je je kracht en uithoudingsvermogen tot het uiterste testen? Dan is boulderen zeker een sport voor jou. Boulderen is eigenlijk het klimmen tegen rotsblokken en obstakels zonder dat je een touw of andere vorm van zekering gebruikt. De boulder routes liggen dan ook vaak dicht boven de grond zodat je bij een valpartij rustig op de valmat terecht komt. Bij deze Olympische sport is het een kunst om meest moeilijke routes te vinden van het startpunt naar het eindpunt. Omdat de kunstmatige rosten onregelmatig zijn is het boulderen een echte krachtsport. Naast kracht heb je ook een portie lef, uithoudingsvermogen en inzicht nodig. Klinkt jou dit als muziek in de oren? Dan is boulderen misschien wel de perfecte binnensport voor jou! En met tal van verenigingen is er altijd een vereniging bij in de buurt te vinden.

© Pexels.com

Geniet van tafeltennis op topsnelheid

Tafeltennis is een sport die je vaak op recreatief niveau ziet op de camping of in de zomer in de tuin. Maar tafeltennis is meer dan dat. Tafeltennis is een Olympische sport waarbij veel vaardigheden om de hoek komen kijken. Wil je je skills op het gebied van tafeltennis verbeteren? Dan is het verstandig om je aan te sluiten bij een vereniging en regelmatig te trainen. De snelheid van een professioneel potje tafeltennis ligt enorm hoog, dus je hebt niet alleen skills nodig maar ook een goede conditie. Wil je niet alleen trainen? Dan kan je deelnemen aan verschillende competities en toernooien op zowel regionaal, landelijk als Europees niveau.