Sport en beweging hoeft absoluut geen hogere wiskunde te zijn. Je hoeft geen professionele sporter te zijn op wereldniveau om de vruchten te plukken van een lekkere dosis sport; sport en bewegen zorgt immers voor mentale rust, een betere conditie en een verkleining van de kans op hart- en vaatziekten. Het gaat bij sport dan ook niet altijd om winnen, de activiteit zelf en het plezier dat je hier uit haalt is toch zeker wel een heel stuk belangrijker. Het is dus een fabel dat je talent nodig hebt om te sporten en dit brengt met zich mee dat sport zeer toegankelijk (en makkelijk) kan zijn voor iedereen. Dit zal in dit artikel bewezen worden door te kijken naar drie sporten die niet lastig zijn, maar je toch tot beweging aanzetten.

© Pexels.com

1. Wandelen

Sommige mensen zullen wandelen misschien niet beschouwen als een échte sport, maar niks is minder waar. Wandelen is immers een zeer toegankelijke en simpele manier om jezelf tot beweging aan te zetten en om op deze manier de voordelen te ervaren van het wandelen. Wandelen is namelijk niet alleen goed voor je conditie, het is ook bewezen dat wandelen bijdraagt aan een lagere bloeddruk en cholesterolgehalte. Hiernaast train je met wandelen de capaciteit van je longen, hart en bloedvaten waardoor je conditie verbetert en je longen meer zuurstof op kunnen nemen.
Voor het ervaren van deze voordelen hoef je dus geen talent te hebben of een ingewikkelde sport te beoefenen. Het mooie aan wandelen is dan ook dat het toegankelijk is voor iedereen. Ook heb je als voordeel dat je zelf de touwtjes in handen hebt met wandelen; qua tijd kun je zelf bepalen hoe lang je loopt, je kunt gaan en staan waar je wil en ook je tempo kun je natuurlijk zelf bepalen.

2. Fietsen

Evenals wandelen, brengt ook regelmatig fietsen grote gezondheidsvoordelen met zich mee. Nederland is het grootste fietsland van de wereld met meer fietsen dan mensen, het bemachtigen van een fiets zou dan ook niet zo lastig moeten zijn. Net zoals bij wandelen ervaar je met fietsen een enorme vrijheid en de sport is bovendien zeer toegankelijk. Fietsen hoeft ook niet op hoog niveau te zijn natuurlijk, een lekker rondje fietsen op eigen tempo is genoeg om voor je conditie en lichaam te zorgen.

© Pexels.com

3. Groepslessen

Tot slot is er de algemene noemer van ‘groepslessen’ als toegankelijke sportactiviteit. Groepslessen zijn er door heel Nederland en in vele verschillende sporten. Van yoga en kickboksen tot fietsen en roeien; er is voor ieder wat wils. Groepslessen zijn dan ook zeer toegankelijk voor iedereen en door de grote variëteit aan te beoefenen sporten hoeft het ook zeker niet lastig te zijn. Het deelnemen aan groepslessen is dan ook een ideale mogelijkheid om gezellig in groepsverband in beweging te zijn.

Wanneer je dus de ambitie hebt om op een simpele en toegankelijke manier te gaan sporten, probeer dan eens een rondje te wandelen, een rondje te fietsen of deel te nemen aan een groepsles en doe hier je voordeel mee!