Wil jij graag je woningwaarde verhogen? Of je nu verhuisplannen hebt of simpelweg wilt investeren in je woning, er zijn diverse manieren om de waarde van je woning een extra impuls te geven. Hoe? Je leest het in dit artikel!

© Pexels.com

Isoleer je woning

Hoe groener het energielabel, hoe hoger de woningwaarde. Zo simpel is het tegenwoordig, in tijden van energiecrisis. Het isoleren van de woning zorgt ervoor dat jouw woning energiezuiniger wordt, warmte beter vast wordt gehouden en kou beter buiten blijft.

  • Grote ingrepen: het isoleren van de vloer, de spouwmuur of het dak.
  • Kleine ingrepen: aanbrengen van gevelisolatie of plaatsen van voorzetramen, voornamelijk van isolerende kunststoffen van PerlaPlast.

Creëer extra vierkante meters

Ook is het een goede zet om te investeren in méér vierkante meters. Vaak wordt zo’n 60% tot 100% van de investering terugverdiend bij de verkoop. Vierkante meters creëer je door een dakkapel, schuur, garage of serre te plaatsen of door de woning uit te bouwen.

Schaf zonnepanelen aan

Groene energie is de toekomst, dat is terug te zien op de woningmarkt. Woningen met zonnepanelen of andere vormen van groene energie, zijn significant meer waard dan woningen zonder deze energievoordelen.

Naast deze stijgende woningwaarde, leveren zonnepanelen je natuurlijk direct een besparing in energiekosten op. Binnen 7 jaar is de volledige aanschafwaarde hierdoor al terugverdiend.

© Pexels.com

Richt je op de badkamer en keuken

Een gedateerde badkamer of keuken kunnen de woningwaarde flink drukken, terwijl het renoveren ervan al voor relatief weinig geld kan. Soms zijn enkele aanpassingen al voldoende, maar ook het plaatsen van een volledig nieuwe badkamer of keuken werpt vruchten af. Doorgaans wordt zo’n 20% tot 50% van de investering terugverdiend bij de verkoop.

Knap de gevel op

De gevel is het visitekaartje van de woning – het is letterlijk het eerste dat potentiële kopers zien, dus van grote invloed op de waarde van de woning. Het opknappen van de gevel, zoals het opnieuw laten voegen, laten impregneren of voorzien van een frisse lik stuc of verf, is daarom een effectieve en betaalbare manier om de waarde van de woning te verhogen.