Iedereen wil mooi haar. Glanzend en gezond haar ziet er bovendien aantrekkelijker uit. Kies voor goede producten, zoals crèmes, maskers en producten met vitaminen. Met deze vijf succesvolle tips, heb je een mooie bos gezond haar.

© Pexels.com

1. Kies de juiste voedingsstoffen

Gezond haar komt niet alleen van buiten, maar ook van binnen. Eet gezond en benuttig voldoende vitamine C. Kies ook voor voeding met zink en vitamine B2. Vitamine C zorgt voor de aanmaak van collageen. Deze stof is gezond voor hart en bloedvaten, maar ook voor het haar. De haarzakjes zijn namelijk omgeven door bloedvaten. Voldoende collageen zorgt dus voor de juiste voeding, voor mooi haar. Zink is daartegen erg goed voor de huid, waaronder een gezonde hoofdhuid. Vitamine B2 helpt de huid om te herstellen, zo ook de hoofdhuid. Je kunt speciale haarsupplementen aanschaffen. Deze beschikken over alle bouwstoffen voor gezond haar.

2. Ga roos tegen

Voor elk haartype is er wel een geschikt soort shampoo verkrijgbaar. Heb je veel last van roos en huidschilfers? Kies dan voor een krachtige antiroosshampoo. Zinkpyrithion in antiroosshampoo is het ingrediënt, welke huidschilfers tegengaat. Roos ontstaat door gist op de hoofdhuid. Dit stofje remt de groei van gist. Hierdoor wordt de hoofdhuid weer rustig.

3. Geef extra aandacht aan droog en gespleten haar

Heb je droog en beschadigd haar? Kies dan voor goede en wat vettige shampoo. Droge punten ontstaan meestal door uv-licht, stijltangen of het veelvuldig kleuren van je haar. Je haar wordt ook dagelijks, aan vele radicalen blootgesteld. Geef je haar dus regelmatig een verzorgend masker. Een goed haarmasker zorgt voor een beschermend laagje over je haar. Dit doet conditioner ook. Wel heeft een haarmasker langer effect. Het gevolg is soepel en zacht haar. Het is voldoende, om je haar twee keer per maand, met een haarmasker te verwennen.

4. Borstel je haar op de juiste manier

Borstel je haar regelmatig. Doe dit het liefst met droog haar. Als je nat haar borstelt, kun je het namelijk sneller beschadigen. Klit je haar erg? Kies dan voor een goede conditioner en kam het met een droge kam. Op deze manier verwijder je de klitten sneller. Voor strakke krullen kun je een afrokam gebruiken, om je krullen te behouden. Heb je lang haar? Borstel dan in delen, stap voor stap. Start bij de onderkant van je haar en borstel strook voor strook. Heb je een klit? Borstel dan alleen de lokjes waar de klitten in zitten, om deze er rustig uit te halen. De borstel moet soepel, door de lengte van je haar kunnen gaan. Pas dan zijn alle klitten verwijderd.

© Pexels.com

5. Gebruik zo min mogelijk stylingproducten

Gel, mousse en haarspray zorgen voor vet haar. Het haar zit even in model, maar daarna wordt het plat en vettig. Je moet het dus vaker wassen. Gebruik dus af en toe iets van styling. Doe dit alleen tijdens een bijzondere gelegenheid, maar niet dagelijks. Ook laten deze producten resten in het haar achter. Dit kan de hoofdhuid gaan irriteren. Bovendien kost het veel tijd, om dit weer uit je haar te wassen.