Dat het leven duurder aan het worden is moeten we jou niet meer uitleggen. Naast de algemene zaken zoals voeding, gas, elektriciteit worden kleren ook steeds duurder. Daarom is het belangrijk dat je het maximale uit jouw toekomstige kleerkast haalt. Net om deze reden geven we hieronder 4 tips mee om goedkoper, maar nog steeds stijlvolle kledij aan te kopen.

© Pexels.com

Wacht het juiste moment van aankoop af

Kleren kopen in november? Misschien best even wachten tot black friday of cyber monday. Met deze kortingsacties kan je namelijk ontzettend veel geld besparen op jouw toekomstige broek of shirt.

Wanneer een nieuw seizoen plaatsvindt, willen winkels artikelen van het vorige seizoen de winkel uit. Hierdoor ontstaan er koopjes of winkels die gigantisch kortingsacties aanbieden. Zeker de moeite waard wanneer je kledingaankoop niet dringend is.

Bezoek een outlet

Indien je beslist om naar winkelcentra te gaan, is een bezoek aan outletwinkels zeker en vast een must. In deze winkels bieden handelaars hun artikelen onder de normale prijs aan. De kans dat je hier dan ook een koopje gaat doen is vrij reëel.

Kijk kritisch naar een online webshop

Op een online webshop kan je je al eens laten verleiden door wat de aanbieder aangeeft als ‘een koopje’ terwijl dit eigenlijk een standaard prijs is. Kritisch kijken en niet alles zien als waarheid is hier dan ook belangrijk.

Hieronder geven we enkele tips, wanneer je een online webshop bezoekt:

  • Vergelijk artikelen met andere webshops, is dit wel daadwerkelijk ‘een koopje’?
  • Filter je zoekresultaat op ‘laagste prijs eerst’
  • Kijk of de webshop een outletpagina heeft
© Pexels.com

Zoek naar tweedehandskleding

Goedkoper dan nieuwe kleding zijn de tweedehandskledij. Door een miskoop of verkeerde maat verkopen mensen soms hun kledij via tweedehandswebsites of apps. Hierdoor kan je zelfs voor merkkledij enorm leuke koopjes doen.

De welbekende app ‘vinted’ is de laatste jaren enorm gestegen in populariteit. Met 10 mln.+ downloads ben jij niet de enige die op zoek gaat naar leuke tweedehandskleding. Het taboe dat deze kleding vuil of enkel geschikt is voor de armere lagen van de bevolking is volledig verleden tijd! Goedkoop en effectieve kledij kopen? Check!

Kortom, er zijn tal van manieren om geld te besparen in je kledingaankoop. Zo onthouden we dat tweedehandskleding kopen een stijgende trend is om geld te besparen, dat het juiste moment afwachten een slimme zet is, en dat je altijd kritisch dient te kijken naar een online webshop en zijn acties. Daartegen merken we ook dat mensen voor bepaalde kledingstukken, denk maar aan een jas of schoenen meer geld uitgeven. De redenering is hier dan ook vaak, kwalitatief duurdere artikelen zorgen voor een langere levensduur dan goedkopere artikelen.