Stedentrip naar Antwerpen geboekt? Tof! Het is de stad gelegen aan de Schelde, de stad van Rubens en natuurlijk de stad van de heerlijke chocolade. Kortom, Antwerpen heeft veel te bieden. In dit artikel lichten we 3 hotspots uit die je gezien moet hebben als je op stedentrip naar Antwerpen gaat.

© Pexels.com

Museum aan de Stroom

We beginnen het rijtje met de MAS, oftewel het Museum aan de Stroom. Het staat in het midden van de oude haven van Antwerpen op het Eilandje. Het gebouw is modern en in 2011 opende het voor het eerst zijn deuren. De focus van het museum ligt op de verbinding tussen Antwerpen en de wereld en huisvest nu meer dan een half miljoen objecten. De collectie heeft banden met de internationale handel en scheepvaart en de vaste collectie is afkomstig van het Scheepvaartmuseum, het Vleeshuis en het Volksmuseum. Je leert meer over Europese kunst en cultuur, en alle andere continenten. Als je hebt genoten van deze unieke collectie, wacht er nog een verrassing op je. Je kunt het gebouw van meer dan 60 meter hoog beklimmen en vanaf het dakterras genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Chocolate Nation

Als je aan België denkt, denk je ook meteen aan chocolade. Bij Chocolate Nation gaat die zoete wereld voor je open, want dit is het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld! In 1831 werd in Antwerpen de eerste Belgische chocoladefabriek geopend en sindsdien is de Belgische chocolade wereldberoemd. Leer meer over de geschiedenis van Belgische chocolade en ontdek Belgische chocolademerken en chocolademakers. Ook kun je in de belevingshal 10 verschillende smaken chocolade proeven! Je leert meer over cacaoplantages en een reusachtige fantasiemachine legt je uit hoe chocolade daar wordt gemaakt. Ook zijn er verschillende workshops waar je je eigen chocoladecreaties kunt maken. Er zijn meerdaagse cursussen voor chocolatiers of kortere workshops voor chocolade liefhebbers. Wat een lekkere dag wordt dat!

© Pexels.com

Straatkunst

Er vallen maar liefst 263 officiële straatkunstwerken te bewonderen in Antwerpen! ​​Overal vind je prachtige street art. Zo vind je in Antwerpen Berchem een ​​van de langste graffitimuren van Europa. De muur is maar liefst 11 kilometer lang en je kunt er werken bewonderen van Smok, Artoon, Joachim en Rise One. Je kunt ervoor kiezen om een wandeling te maken met een gids of er zelf op uit te trekken. Zo kun je een komisch muurproject met scènes van Vlaamse cartoonisten ontdekken. Of verken je de muurschilderingen in de wijk Luchtbal waar internationale kunstenaars de muren verlichten. Voor ieder wat wils!

Antwerpen is niet voor niets de leukste stad van België. Met zijn prachtige oude centrum en vele bezienswaardigheden is Antwerpen een stad waar je je geen moment gaat vervelen. Naast deze uitjes kun je er ook fijn winkelen en de stad barst van de goede restaurants. Een dagje of weekendje Antwerpen is altijd een goed idee!