Wie droomt er niet van…prachtig haar dat altijd goed zit. Het is de droom van iedere vrouw. Je haar is dan ook je visitekaartje.
We helpen je om je droom uit te laten komen door je vier tips te geven waarmee jij het haar van je dromen krijgt.

© Pexels.com

Reinigen

Veel vrouwen wassen hun haar wel drie of vier keer per week. Dit is belastend voor je haar. Je haar raakt uitgedroogd en dof door het vele wassen. Het is voldoende om je haar twee keer per week te wassen. Maak je haar nat met warm water en reinig je haar met een verzorgende, milde shampoo die past bij jouw haartype. Masseer de shampoo voorzichtig in je haar en laat het product even intrekken. Spoel de shampoo daarna grondig uit. Als je half lang of lang haar hebt, kun je daarna een conditioner gebruiken. Deze conditioner zorgt ervoor dat je haarschubben weer gesloten worden en voedt je haar.
Mocht je snel vet haar hebben, dan kun je tussen de wasbeurten door een droogshampoo gebruiken. De droogshampoo verwijdert het vet bij je haarwortels en laat je haar voller lijken.

Een haarmasker

Om je haar extra te voeden, kun je een een haarmasker te gebruiken. De ingrediënten van een haarmasker zijn geconcentreerder dan die van een conditioner, dus je hoeft het haarmasker maar een keer per week te gebruiken om een optimaal resultaat te krijgen. Dit masker maakt je haar soepel en glad. En je haar ruikt na het gebruik van een maskertje ook nog eens heerlijk, dat is mooi meegenomen. Breng het masker voorzichtig aan op je haarpunten en laat het een kwartiertje intrekken. Dan heb je lekker de tijd om je andere beauty rituelen te doen en wordt het een echt een wekelijks verwenmomentje voor je.

Verzorgingsproduct tegen de hitte

Het is het beste om je haar na het wassen zoveel mogelijk natuurlijk te laten drogen en pas op het laatst in model te föhnen. Als je daar geen tijd voor hebt, föhn je je haar voordat je het in model brengt, op de koudste stand.
Bescherm je haar tegen de hitte van de föhn door een hitte product te gebruiken. Er zijn hele fijne sprays te koop die als het ware een laagje op je haar leggen. Hierdoor raakt je haar niet beschadigt door de hitte van de föhn.

© Pexels.com

Borstelen

Kort haar kun je het beste kammen. Een grove kam gebruik je om de klitten uit je haar te kammen, met een fijne kam kun je het haar daarna mooi in model brengen. Als je halflang of lang haar hebt, kies je voor een borstel. Welke haarborstel het beste voor je haar is, hangt af van je haartype.
Je kunt de borstel gebruiken om je haar mooi glad te kammen en knoopjes te verwijderen. Met andere haarborstels kun je je haar stylen. Voor mooi haar is het dus het beste om meerdere borstels te gebruiken.

Veel plezier met je stralende haardos!