De wintertijd is weer begonnen en dat is het moment om de gezelschapsspellen weer tevoorschijn te halen. Tijdens de lange, donkere avonden is het super gezellig om aan de keukentafel samen spelletjes te doen.
Een gezelschapsspel is ook het perfecte cadeau om te geven tijdens de feestdagen. Of je kunt natuurlijk ook jezelf verwennen door een nieuw gezelschapsspel te kopen.
Dit zijn de vier leukste gezelschapsspellen van dit moment.

© Pexels.com

Dodo

Dodo is een bordspel dat geschikt is voor kinderen vanaf zes jaar en waar ook volwassenen veel plezier aan zullen beleven. Het bijzondere aan dit gezelschapsspel is dat alle spelers moeten samenwerken om het spel tot een goed einde te brengen.
Het ei van de heilige dodo moet namelijk gered worden. Deze heilige dodo legt jaarlijks een ei op een berg. Alleen rolt dit ei dit jaar van de berg af, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het ei moet dan ook zo snel mogelijk gered worden door de spelers. Ze moeten hiervoor samen bruggen bouwen om het dodo ei veilig naar beneden te laten rollen. Dodo zorgt gegarandeerd voor pret voor tien. Naast goed kunnen samenwerken, heb je ook een ijzersterk geheugen nodig om dit spel succesvol te kunnen spelen.

O’no 99

De makers van het populaire kaartspel Uno, komen met een nieuw spel, O’no 99.
Bij dit spel draait alles om hoofdrekenen. De spelers leggen hun spelkaarten met daarop een getal op de stapel maar de optelsom van alle getallen moet onder de 99 blijven. Er zitten ook nog een aantal speciale kaarten tussen de gewone spelkaarten, die O’no 99 nog spannender maken. Kinderen oefenen met O’no 99 spelenderwijs rekensommen snel uit te rekenen. Vlotte rekenaars kunnen, met een beetje hulp, al vanaf 7 jaar dit spel spelen. O’no 99 kan zelfs met 10 spelers gespeeld worden, ideaal tijdens een spelletjesavond met een grotere groep.

© Pexels.com

Nijntje verstoppertje spelen

Nijntje verstoppertje spelen is speciaal gemaakt voor de jongste liefhebbers van spelletjes. Peuters zijn dol op verstoppertje spelen, het spel van Nijntje past dan ook helemaal bij hun belevingswereld. Je verstopt Nijntje ergens in de kamer. Daarna mag je peuter Nijntje gaan zoeken. Gelukkig helpt Nijntje je peuter hierbij door iedere 10 seconden ik ben hier te roepen. Er zitten ook kaartjes bij met daarop prachtige tekeningen van Dick Bruna. Op de afbeeldingen staat een ruimte van het huis, zodat je je kind kunt helpen door aan te wijzen waar Nijntje zou kunnen zijn.

Black Stories

Black stories is een huiveringwekkend denkspel waarbij je een misdaad moet oplossen. Er zijn 50 verschillende verhalen waarmee je als echte speurneus aan de slag kunt gaan. Als de misdaad beschreven is, ga je gerichte vragen stellen aan de spelleider. Hiermee probeer je het gruwelijke voorval op te lossen. Black stories is geschikt voor spelers vanaf 12 jaar die beschikken over ijzeren zenuwen. Het kan gespeeld worden door twee of meer spelers.